lauantai 30. maaliskuuta 2013

Päivä Kolínissa ja Kutná Horassa

Eilisaamuna lähdimme suunnistamaan kohti juna-asemaa ja Kolínia. Tšekissä julkisten käyttö on todella helppoa ja huomasimme jopa hämmästelevämme sitä, että juna oli minuutilleen ajoissa. Kolínissa tapasimme vastikään Suomessa olleet kaksi tsekkiläistä vaihto-oppilasta joiden kanssa vaihdoimme junaa Kutná Horaan. 
Kutná Horassa kävimme Sedlecin luukirkossa, mikä oli jollain tapaa hämmentävä kokemus. Se ei tuntunut kirkolta, koska paikka oli täynnä huutavia turisteja ottamassa yhteiskuvia pääkallojen kanssa, ja palovaroittimen tapaiset hälytysäänet kaikuivat pitkin tilaa joka kerta, kun joku koski luukasojen edessä oleviin kaltereihin. Erittäin uniikki paikka ja kokemus, mutta enemmän pidin Pyhän Barbaran katedraalista. Katedraali oli täynnä upeaa arkkitehtuuria ja taidetta, erityisesti ikkunamaalaukset ja alttaritaulut olivat riipaisevan kauniita.
Kirkkokierrosten lisäksi kävimme syömässä perinteisessä tsekkiläisessä pubissa. Söin paahdettua kalkkunaa ja mykyjä kera punakaalin. Mykyt olivat aivan uusi kokemus minulle, mutta pidin niistä erittäin kovasti! Illalla saimme kutsun Evan kotiin, missä hänen isänsä esitteli meille oman panimonsa. Olimme kaikki erittäin innoissamme, en ole koskaan maistellut itsetehtyä olutta saati käynyt panimossa joten se oli erittäin mielenkiintoista. Oli kiintoisaa myös kuulla oluen valmistamisesta. Kaikki tapaamamme tsekkiläiset ovat olleet äärimmäisen vieraanvaraisia ja ystävällisiä!




























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti